Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Втори Covid-сектор има готовност да разкрие болницата в Добрич

В Covid-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, в какъвто е превърнато бившето Инфекциозно отделение, в момента има 11 легла.

Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя посочи, че лечебното заведение има готовност да разкрие още един Covid-сектор с 12 легла, както и още шест реанимационни.

В момента се изследват работещите в МБАЛ. До днес са изследвани пет отделения, пристигналите резултати са отрицателни. Очакват се резултатите на двама медици от Неврологично отделение, където имаше настанена жена с коронавирус.

Както Про Нюз Добрич вече писа, заради болната със заповед на д-р Ангелова бе разпоредено приемането на пациенти в сегашната структура на отделението да бъде преустановено. Според заповед на директора на МБАЛ д-р Светозар Ангелов нуждаещите се от неврологична грижа се настаняват в Отделението по неврохирургия. Пациентите от Неврологичното звено се изписват поетапно по преценка на лекарите и се поставят под 14-дневна карантина. По данни на д-р Ангелова те са между 20 и 30. В помещенията, които се освобождават, се извършва дезинфекция, обработват се и всички общи части – коридори, врати, стълбища, асансьори.

От началото на месеца регистрираните случаи на коронавирус в област Добрич са 14, съобщи директорът на РЗИ. От поставените към 10 часа сутринта днес под карантина 685 души повечето са завърнали се от рискови държави, едва 1-2 процента са контактни или такива с Covid-19, посочи тя.  

c