Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Увеличават се пациентите с травми в Спешно отделение в Добрич

Увеличават се травмите, през летния сезон травматизмът е по-чест. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Калоян Куртев. Той обясни, че става дума за фрактури, контузно-разкъсни рани. Хората работят по дворовете, по-често са навън и това е предпоставка за повече инциденти, посочи лекарят.

В Спешно отделение в Добрич все още не са постъпвали пациенти, които са колабирали от жегите. Зачестили са обаче оплакванията, свързани с високите температури. По думите на д-р Куртев най-често проблеми имат хората с болести от сърдечен произход. Това са основно възрастни хора, които са с много заболявания. Началникът на отделението съветва те да не излизат по обяд, в най-силното слънце – между 14 и 16 часа, да са по-често на сянка. Друг съвет е да се пият течности – по малко, но по-често.

В Спешно отделение все още не са забелязали увеличение на пациентите, които се обръщат към болничното звено, тъй като личните им лекари са в отпуск, както обикновено се случва през летните месеци.

c