Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Тази година възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” –Добрич не успяха да спазят традицията да открият баловете в Добрич

Традицията в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Добрич повелява всяка година абитуриенският бал да е на 24-ти май. Тази година обаче, зрелостниците на учебното заведение ще празнуват на 26-ти юни.

„Както винаги до сега, абитуриентите ще бъдат изпратени от следващия випуск, т.е от настоящите единадесетокласници. За всеки един от 54-мата завършващи ще има персонални пожелания,  с най-точните и топли думи. Това е един много емоционален момент за всички нас. Прекрасен випуск са! С доста от тях сме над 12 години заедно” – сподели директорът на училището Тодор Георгиев.  

Церемонията по изпращане ще се състои от 17.00 ч. в училищния двор, а преди това младежите и девойките ще получат своите дипломи. 20 процента от тях са отличници и ще получат грамоти за добър успех.

Училищното ръководство по традиция всяка година връчва и награда на името на писателя Ивайло Петров, който е възпитаник на училището. Снежана Тодорова Стоянова е изборът на Педагогическия съвет на Средното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ за носител на тазгодишната награда „Ивайло Петров“. Една от причините за това е нейната първ стихосбирка  - „Приливи и отливи”, която излезе съвсем скоро от печат. През годините младата дама е доказала, че може да бъде и безапелационен първенец на Националната олимпиада по „География и икономика”, оставяйки втория след себе си с 10 точки разлика. Тя е част от националния отбор по „География и икономика”, който представя България на световния форум.

На тържествената церемония ще бъде връчена и  награда за първенец на Випуск 2020, но името му ще стане ясно в празничната вечер.

„Пътят на завършващите от тук нататък е много различен. Хуманитарни, икономически, технически са направленията, които младите хора са избрали да следват за в бъдеще. Има зрелостници, които вече са приети във Висшето военоморско училище във Варна, а други са решили да стават наши колеги”, довери ни Тодор Георгиев. „Забелязвам една положителна тенденция – повечето от тях избират да останат в България, което за мен е хубаво” – заключи той.

Балът на възпитаниците на училището ще е тази вечер в ресторант „Резиденция” от 19.30 ч., където ще празнуват със своите преподаватели.

„Въпреки това, което се случи, успяхме заедно да преодолеем трудностите”, така започна поздрава си към абитуриентите, който отправи чрез нашата медия Тодор Георгиев.  „Трудности вероятно ще имате и за в бъдеще, но това не трябва да ви спира да сбъдвате своите желания и реализирате мечтите си. Когато ви е много трудно, когато ви  трябва малко вяра, частица от вашата душа ще откриете в нашето училище. Ще получите нашата подкрепа и пожелания за успех и принос за развитието на България и света. Горещо ви желая да бъдете себе си и да сбъдвате своите изконни мечти и желания”, завърши той.

Ръководство и ученици на Хуманитарна гимназия в Добрич пред паметник на Светите равноапостоли Кирил и Методий

Водеща снимка - абитуриенти на СУ "Св. св. Кирил и Методий"

c