Спорт

За първи път Добрич ще е домакин на два престижни тенис турнира за аматьори

Добрич ще бъде за първи път домакин на два турнира от най-големите вериги по тенис за аматьори в България и Румъния, съобщават от Тенис клуб “Добруджа”.

На 11 и 12 юли ще се проведе кръг от Националната тенис лига на България. В този турнир форматите ще бъдат 5 – индивидуално мъже 18-40 години, индивидуално мъже 40+, индивидуално мъже 55+, двойки мъже и смесени двойки. Мачовете ще започнат на 11 юли в 09.00 часа с индивидуалните надпревари, а двойковите мачове при мъжете ще започнат след 14.30 часа. Финалните срещи и турнирът на смесени двойки ще се изиграят в неделя – 12 юли.

Тази година е юбилейна за Националната тенис лига, провежда се за десета поредна година, като за първи път в нейната история ще има кръг, който ще се проведе в Добрич.

От 31 юли до 2 август клубът ще бъде домакин на турнир от най-популярната тенис верига в Румъния – Tenispartener, която включва над 450 турнира в над 70 тенис комплекса всеки сезон и се провежда за 12-а поредна година. За първи път веригата гостува в Добрич и нашият турнир ще бъде с ранг Gold. Ще се играят схеми в нива 4,5,6 и 7, както и двойки ниво 6 и 8. Мачовете в различните нива ще започнат в петък – 31 юли, а финалите ще се изиграят в неделя следобед (2 август).

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *