Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Община Добрич с прояви за Международния ден за борба срещу трафика на наркотици

Кампания по повод 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, се провежда в Добрич, съобщиха от общината. Началото бе поставено на 22 юни с онлайн приключенска терапия заедно с ученици-доброволци от Добрич, проведена от Превантивно-информационен център по наркотични вещества.

Участниците се запознаха с филма на Мартин Стефанов за един от най-популярните природни паркове във Финландия - Пюха Луосто, проучиха почитта на финландците към природата и уважението към личността, обсъдиха какви са правилата в Далечния Север и трудно ли е да се спазват.

Кулминацията на кампанията ще бъде на 26 юни от 10.00 часа в Лапидариума, когато ще бъдат обявени резултатите от  конкурса за есе „Доза доброта“. В него се включиха 36 участници от цялата страна, а авторите  на най-добрите творби ще получат материални награди.

От 13.30 часа Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще проведе дискусия на тема: „Не на дрогата“ с децата от центровете за настаняване от семеен тип  и волейболен турнир под наслов „Спорта срещу дрогата“. Спортното мероприятие ще се проведе в двора на социалните услуги, като целта е да се даде алтернатива за правилното психическо и физическо развитие на подрастващите.  

c