Водещи новини - дясно Здраве Общество

Шест, а не 21 са заразените с COVID-19 медици, има и от Добрич

Шест са медицинските лица с доказан COVID-19 през последното денонощие. Причината днес Националната информационна система да отчита 21 случая на COVID-19 при медицински персонал е, че вчера, (22 юни), в системата е отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни, уточняват от правителствената пресслужба. 

Корекциите на съответните статуси са извършени от регионалните здравни инспекции. 15-те потвърдени положително проби са на лекари, медицински сестри, санитари и друг болничен персонал в областите София-град, Софийска област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.

И шестте медицински лица, при които COVID-19 е доказан през последното денонощие са на 3-ма лекари и 3 медицински сестри – всички те, от три лечебни заведения в София-град. Заразените са изолирани в условия на домашна карантина за период от 14 дни.

Единствено въпросните 6 случая на положителен медицински персонал са включени в общия брой от 79 новорегистрирани за изминалите 24 часа. 15-те случая са регистрирани в системата, в дните, когато са били установени, уточниха от Здравното министерство.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *