Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Потвърдено: Майката на починалото дете от Кардам – бременна за седми път

Росица, майката на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които почина през октомври м. г., е бременна на седми път. Това ояви организатора на кампанията в подкрепа на почерненото семейство Вили Димитрова. За бременността й съобщила Стоянка - майката на Росица, която днес е била на преглед с нея. Бебето обаче било едно, а не близнаци, както първоначално се говореше в Кардам.

Днес Росица е била качена на влака от близките си и отпътувала към харманлийското село Българин, от където е бащата на бъдещото й дете. Тя няма как да остане при родителите си в Кардам, тъй като децата са настанени в семейството на бабата и дядото като мярка за закрила.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина в дома си в село Кардам на 27 октомври 2019 г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич. По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора. Майка им Росица избяга от дома им преди Коледа и отиде да живее с овчар в харманлийско Българин.

През март баба Стоянка, дядо Живко, братчетата и сестричетата на 9-годишния Стефан се настаниха в нов дом, който бе закупен със средства, набрани от дарители. В момента къщата продължава да се ремонтира.

c