Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Няма сериозни поражения след вчерашния порой в село Красен

Няма никакви сериозни поражения след пороя, излял се вчера в село Красен, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров. Тази сутрин той и заместникът му Деян Димитров направиха втори оглед в селото.

Както Про нюз Добрич вече информира, водата заля центъра на селото, а местни хора споделиха, че има дворове, дори цели улици, от които вчера нямаше как да се излезе.

„Още вчера към 17.30 часа водата се беше оттекла. Тя е заляла пътя – най-ниската точка на селото, реално в центъра. Придошла е откъм селата  Пчеларово, Изворово и Къпиново, тъй като тук има водосборни дерета. Разляла се е от Филиповата кръчма до здравната служба.  Няма наводнени избени помещения. Има залети места край дерето, засадени със селскостопански култури, но по-скоро няма унищожени посеви, само налягала царевица и слънчоглед. Нивото на язовира се наблюдава, то се е вдигнало с 30-40 см, но това е съвсем нормално“, каза кметът и посочи, че други години на това място е имало наистина сериозни щети след порой.

Пътят се почиства от кал, ще се чистят и деретата, които по принцип се обработват превантивно и се продълбочават наносите. Всяка година общината заделя средства за поддръжка на проблемните участъци от деретата, допълни Димитров.

c