Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Лекарят от Добрич разпространявал детско порно по цял свят, не печелел от това

Голям архив с детско порно е открит в компютрите на д-р Артур Полшиков, който през тази седмица беше арестуван в Добрич при акция на ГДБОП.

Хирургът, за когото стана ясно, че е разпространявал детско порно при нощни дежурства в болницата в Добрич, е бил изтеглил на компютъра н лечебното заведение изтеглил 1.21 терабайта а е разпространил 16 терабайта. Според запознати със случая, руснакът бил част от мрежа в цял свят. Софтуера, който ползвали, за да изтеглят детско порно, бил така направен, че, когато изтеглиш и ти се запише на компютъра, започваш автоматично да го разпространяваш. Така компютърът ти се превръща в своеобразен сървър излъчвател към други любители.

Затова разследващите смятат, че, хирургът не е продавал детското порно, а го е разпространявал на другарска основа към другите любители на видеа с малки момиченца по цял свят.

Порно с малки момиченца е открито на компютрите на арестувания в Добрич хирург

Предполага се, че тези му пристрастия, са и причина той да напусне родината си, където е работил в детска болница. Про Нюз Добрич изпрати запитване до лечебното  заведение в родния му град, но до момента няма получен  отговор за причината д-р Артур Полшиков да спре да работи за Детската областна клинична болница в град Твер.

Според запознати с подобни мрежи, потребителите, които разпространяват детското порно помежду си, не се познават.

Д-р Артур Полшиков е хирургът арестуван в Добрич за педофилия

Припомняме, че лекарят от хирургично отделение в добричка е привлечен към наказателна отговорност за разпространение на  материали със сексуална експлоатация на деца. Д-р Артур Полшиков. беше задържан рано сутринта на 17 юни в дома си в Добрич.

Акцията, в която са участвали служители на сектор „БОП“ в Добрич към ГД на БОП в МВР, е проведена след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

ГДБОП арестува лекар от Добрич за педофилия, открито е детско порно

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р Артур Полшиков.

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет, като лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали с размер над 16 терабайта. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно гражданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.    

c