Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Тази вечер Езикова гимназия „Гео Милев“ изпраща абитуриенти от Випуск 2020

143 –ма абитуриенти ще изпрати днес Езиковата гимназия „Гео Милев” в Добрич. 22 – ма от тях са с пълни шестици от матурите, а общо 172 са отличните оценки от държавните зрелостни изпити. „Това е един много добър резулатат за възпитаниците на нашето училище”. -  сподели за Про  Нюз Добрич директорът на гимназията Милена Иванова.

Част от младите хора са избрали да кандидатстват в университети в Англия, Германия, Австрия, но българските такива също са предпочитани от кандидат-студентите. Прави впечатление засиленият интерес към медицината. Според Милена Иванова до днес повече от 12 младежи и девойки от учебното заведение са пожелали да получат служебни бележки, които са им необходими при кандидатстването в Медицинския университет във Варна  Някой от тях ще се явят на изпити, други ще използват оценките си от матурите. Има и такива, които са избирали икономическите науки и вече очакват резултатите си.

Тази вечер от 18.00 ч. възпитаниците на Езикова гимназия ще се съберат на площад „Демокрация” пред ДТ „Йордан Йовков” и заедно ще се отправят към ресторанта на хотел „България”, където ще е отпразнуват своето завършване. Зрелостниците сами са организрали своя бал, на който са поканили и преподавателите си. Разчитат на слънчево време, но ако все пак завали – това е знак, че ще им върви по вода.

„За випуск СО(VID)19/20 – Справихме се с всичко! Бъдете здрави и успех занапред!” – пожела Милена Иванова на всички млади хора, поели живота си в ръце.

Официалното изпращане и връчването на дипломите ще бъде на 24 юни в двора на гимназията. 

c