Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Избягалата майка на децата от Кардам се върна - бременна с близнаци

Росица Маринова – майка на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които почина в края на октомври, се завърна в селото. Бременна, при това с близнаци, научи Про Нюз Добрич от местни.

9-годишният Стефчо почина в дома си в село Кардам на 27 октомври 2019 г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.

Майката на децата избяга от дома им и живя с овчар в село в Харманлийско. Според местните, тези дни той я набил и изгонил. През това време за децата се грижиха баба им и дядо им, които станаха техни настойници. Пред хора от селото те изразили безпокойство как ще се справят с грижите и за бременната си дъщеря и още две внучета след това.

Припомняме, че през март баба Стоянка, дядо Живко, братчетата и сестричетата на 9-годишния Стефан се настаниха в нов дом, който беше капариран със средства, набрани от дарители. Това се случи непосредствено след обявяването на извънредното положение, поради което извършването на ремонт се отложи.

c