Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Обявиха обществена поръчка за ремонт на зала „Добрич“ за 1,8 милиона лева

Община Добрич обяви обществена поръчка за основен ремонт и обновяване на Концертна зала „Добрич“. Поръчката е отворена за кандидатстване до 21 юли 2020 година, а общата й прогнозна стойност е  1 855 142 лева.

Ремонтът ще бъде извършен в рамките на проект „Обновяване на културна инфраструктура – зала „Добрич“, по процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020" на Оперативна програма „Регионално развитие“.

От поръчката става ясно, че залата с органа ще бъде изцяло реновирана и обновена. Предвидени са строителни и монтажни работи по отоплителните, вентилационни и климатични инсталации, електрическата инсталация, ВиК- и канализационната система. Ще се положи топлоизолация, нова мазилка, ще бъдат възстановени  липсващи и компрометирани облицовки по фасадата.

Ще бъде ремонтирана осветителната система с поставяне на LED осветление, освен това ще се направи повдигателна платформа и тоалетна за хора с увреждания. Поръчката включва още много позиции, сред които почистване на мозайката на входната фасада.

Сградата на зала „Добрич“ е строена през 1975 година. Освен зрителна зала с 550 места, има и прилежащи фоайета, гримьорни, репетиционни, работни и обслужващи помещения. През 1988 година е монтиран орган, какъвто малко градове в страната притежават и който създава условия за по-богат културен живот.

В периода на експлоатация на сградата са правени няколко частични ремонта, а миналата година бе ремонтирано покривното покритие.

c