Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Солена глоба грози наемател на плаж заради завишени цени

След подаден сигнал, придружен със снимка на касов бон, че на плажа в курорта Слънчев бряг са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени, ще бъде извършена незабавна проверка, съобщиха от Министерството на туризма.

Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. "В случай, че бъдат установени нарушения, на стопанина на плажа веднага ще бъдат наложи санкция", заявиха от МТ.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и  наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година.  Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

"Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството - санкциите са безкомпромисни."

От Министерството на туризма призовават - при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове, своевременно да бъде подавана информация.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg

Снимката е илюстративна

c