Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ОУ „Христо Ботев“ в Добрич отбелязва 80-годишен юбилей с напълно обновена база (видео)

ОУ „Христо Ботев“ отбелязва днес своя 80-годишен юбилей

Както всяка година, в 12.00 часа ще проехтят сирените за Дена на Ботев и учители и ученици ще сведат глави и поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.

Заради пандемията от новия коронавирус тържествата по случай юбилея се планират за месец октомври - месецът, в който през 1940 година Съветът на директорите и главните учители в Добрич е взел решение бившето румънско училище №3 да се преименува във Втора средищна прогимназия „Христо Ботев“. Учебното заведение носи името и до днес.

Учебната база на ОУ „Хр. Ботев“ бе напълно обновена по проект на община Добрич с финансиране от ОП „Региони в растеж“, посочи за Про Нюз Добрич директорът Нели Торбатова. В рамките на над година бяха подменени парното, ел. и ВиК-инсталациите, извършено бе саниране. Ремонти бяха извършени в двора, игрището, подновено бе озеленяването.

„Благодарение на добрата организация и обучението на три смени, ремонтите бяха извършени без децата да напускат училището“, подчерта Торбатова.

500 деца се обучават в училището, през новата учебна година първолаците ще бъдат 100. През изминалата учебна година възпитаниците на ОУ „Хр. Ботев“ спечелиха призови места в математически олимпиади, фестивали на изкуствата, състезания по английски език, история, география, в спортни състезания – по шахмат, плуване, карате, лека атлетика, тенис и др.  

Видео представяне за 80-годишнината на ОХ "Христо Ботев" гр. Добрич

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=jfAT7WQe9gY&feature=emb_title
c