Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отварят врати детски градини, сладкарници, барове, увеселителни и спортни зали в Добрич

От днес се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, барове, както и тези в търговски центрове тип МОЛ.

Изключение правят дискотеките, пиано-баровете и нощните барове.

От 1 юни се разрешават и всички извънкласни занимания, в т.ч. занимални, клубове, детски центрове и др.

Детските градини в Добрич, съгласно заповед на кмета Йордан Йорданов , отворят врати днес. Осигурени са необходимите предпазни средства – препарати за лична хигиена, шлемове и ръкавици, както и дезинфектанти, с които ще се извършват всички хигиенни изисквания, които са разписани в мерките.

Родителят ще изчаква докато учителят приеме детето му в групата. Самите родители няма да имат достъп до сградата. В градините няма да се ползват играчки и пособия, които не могат да се дезинфекцират, няма да се внасят и играчки отвън. Сборни групи няма да има, както и смяна на персонала.

В община Каварна също отварят детските градини и яслата на територията на общината. Младежкият център в Добрич отваря врати при строги мерки за контрол и безопасност. В Добричкия зоопарк пък е обявен безплатен вход по повод Деня на детето.

c