Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Две номинации от област Добрич за календара на българските акушерки

Две акушерки от област Добрич са сред 45-те номинирани за многолистовия календар на Алианса на българските акушерки. Той ще бъде представен на IX Академия за акушерки 2020 в Пловдив и ще се разпространява в цялата страна.

Предложена е Марияна Драгнева от отделението по акушерство и гиннекология в „МБАЛ Добрич“ АД. "Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща", споделя Марияна. Тя води и Училището за бъдещи родители в Добрич.

Да краси календара е предложена и акушер Елица Стоянова. Тя е от Генерал Тошево, но работи в Родилно отделение на МБАЛ "Света Анна" АД – Варна.

"Да си акушерка означава: да успокоиш всяка разтревожена бъдеща майка, че всичко е наред; с хладнокръвно запазване на самообладание, когато не всичко върви по план и както на нас ни се иска; с окуражителното "Ти можеш, ще се справиш!" когато на 8 см най-силно желаят секцио. Защото акушерките правят толкова повече от това, да подкрепят жените по време на раждане".

Снимки се предлагаха до 15 май. В този срок бяха подадени 45 акушерки от цяла България.

На страницата на Алианса всеки може да даде подкрепа за избраните от него акушерки. Резултатите ще станат ясни на 20 май.

Календарът ще бъде представен на IX Академия за акушерки 2020 в Пловдив и ще се разпространява в цялата страна.

c