Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Днес е патронният празник на ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Патронен празник има днес Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. В тази връзка в сайта на учебното заведение е публикувано приветствие от директора Милена Иванова.

В него тя посочва, че на този ден през 1925 година Гео Милев е бил извикан за „кратка справка“ в полицията, след което е изчезнал безследно. „Изгорял в пламъците на онова смутно време. Но неговият пламък продължава да гори у нас, Гео Милевци. Надявам се той никога да не загасва в нашите сърца!”, споделя Иванова.

Директорът се обръща към учениците, за които тази учебна година е доста по-различна от обичайното, но изразява надежда, че дистанционното обучение им е харесало. Дано не се налага да го прилагаме масово за дълго време, но със сигурност вече няма да има грипни и дървени ваканции, допълва тя.

Милена Иванова изказва благодарност към учителите, които са приели предизвикателството на дистанционното обучение в период на извънредно положение. „За 2-3 дни Вие, ние, успяхме да се справим с положението, да въведем дистанционното обучение масово, което иначе би отнело години. Затова вече не се съмнявам в израза „Кризата е възможност“. Както Ви казах още на 16.03.2020, ако медиците и полицаите са на първа линия, ние сме втората линия. Справихте се отлично и наистина удържахме фронта”, споделя директорът.

С благодарност тя се обръща и към родителите – за подкрепата в трудното положение. Подкрепяхте своите деца, получихте повече информация относно нашата работа, влязохте с нас в клас, допълва Иванова.

„Скъпи абитуриенти, за Вас със сигурност е най-трудно настоящото положение. Всичко тази година е различно, така ще бъде и Вашето абитуриентство, но съм убедена, че ще го запомните завинаги”, с тези думи директорът се обръща към зрелостниците. Тя им пожелава успех на предстоящите матури и успешно завършване на средното образование. Изразява надежда, че ще бъдат изпратени подобаващо заедно с връчването на дипломите им в края на юни.

„Скъпи колеги и ученици, въпреки че не можем да сме заедно на празника, мисля, че празникът всъщност трябва да бъде в нашите сърца”, споделя още в приветствието си Милена Иванова. Честит празник и бъдете здрави, завършва тя.

c