Новини Общество

Разсрочват сметките за ток на хора в затруднено положение в област Добрич

С отпадането на извънредното положение – на 13 май, ЕНЕРГО-ПРО възстановява редовния график за плащане на консумираната електрическа енергия. Всички фактури, издадени след 13 май, ще бъдат с обичайния срок на плащане за битови клиенти. Това обявиха от пресцентъра на енергийното дружество.

От там съобщават, че процедурата за разсрочване на задълженията остава облекчена и дава възможност при необходимост клиентите да договорят индивидуална схема за плащане на дължимите суми. За целта, потребителите могат да използват някой от начините за връзка с Енерго-Про:

  • на телефон 0700 800 61
  • да посетят център за обслужване на клиенти
  • да изпратят имейл на адрес service@energo-pro.bg

Информация за сроковете за плащане на дължимите суми се съдържа във всяка издадена от ЕНЕРГО-ПРО Продажби фактура. Клиентите могат да заплатят фактурата си в стандартните срокове за плащане на сметките на електрическа енергия.

“В последните два месеца дружеството подходи социално отговорно и не прекъсваше електрозахранването на клиентите при неплатени сметки. В трудната икономическа ситуация, в подкрепа на потребителите на електроенергия с финансови затруднения, ЕНЕРГО-ПРО уважи молбите за разсрочено погасяване на задължения на кандидатствалите битови и стопански клиенти, които отговарят на критериите за разсрочване. Компанията благодари на всички свои клиенти за отговорното поведение в условията на криза. С цел гарантиране на стабилността на електроенергийната система ЕНЕРГО-ПРО призовава за редовно заплащане на месечните задължения, за да няма натрупване на по-големи от обичайните суми и нежелани изключвания на електрозахранването заради неплатени сметки след 24 май 2020г.”, призовават от ръководството на компанията.

ЕНЕРГО-ПРО Продажби предоставя на своите клиенти възможност и за онлайн разплащания на задълженията за използвана електрическа енергия.

На интернет адрес https://vp.energo-pro.bg/ достъпен и от банер на началната интернет страница на ЕНЕРГО-ПРО, притежателите на дебитни и кредитни карти имат възможност едновременно да проверят размера на своето задължение за консумирана електроенергия и да го платят веднага, сигурно и удобно.

Актуални остават и останалите начини за плащане на задължения към ЕНЕРГО-ПРО:

1. По банков път – чрез директен дебит, чрез банкомат и функцията bPay (код на ЕНЕРГО-ПРО: 50003), чрез платежно нареждане по сметката на ЕНЕРГО-ПРО в УниКредит Булбанк АД, IBAN: BG80UNCR70001523953311, BIC: UNCRBGSF, като в основание за плащане се посочва клиентски номер.

2. В брой на място в Център за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО на адрес https://www.energo-pro.bg/bg/Nashite-adresi, в Български пощи или на касите на EasyPay и FastPay. 3. По интернет чрез Epay или електронно банкиране на обслужващата банка

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *