Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Не е постъпвало искане за прекратяване на договорите на „Лафка” с Община Добрич

До настоящия момент в Община град Добрич не е постъпило искане от „Лафка маркет“ АД за прекратяване на договорите за наем. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от кметството във връзка с отправено запитване. На въпроса „Ще предприеме ли някакви действия Община Добрич предвид, че обектите на „Лафка” стоят затворени?” от там отговориха, че „Лафка маркет“ АД е коректна към Община град Добрич и няма просрочени наеми.

Припомняме, че на 23 февруари обектите в Добрич на най-голямата търговска верига у нас Lafka бяха затворени и запечатани. Същия ден от  “Лафка Маркет” АД съобщиха, че дружеството спира оперативната си дейност заради законовите ограничения и въвеждането на държавен монопол. „Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на Lafka и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството”, гласеше официалното съобщение от ръководството на “Лафка Маркет” АД.

Община град Добрич има сключени 17 договора за отдаване под наем с „Лафка маркет” АД и 2 договора – с „Разпространение на печата” АД, посочват от кметството. 18 договора са сключени за срок от пет години и един – за срок от десет години.

c