Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Живееща в Германия жена от Добрич помогна на 10 семейства без доходи

Галина Петрова от Добрич, която живее и работи в Германия, направи голямо дарение от хранителни продукти в подкрепа на млади семейства без доходи. Това съобщи за Про Нюз Добрич един от организаторите на кампанията Десислава Първанова. Петрова изпратила пари на брат си, който напазарувал хранителни продукти за 10 семейства. Всяко от тях ще получи пакет, който съдържа олио, сирене, пилешки бутчета, вафли, шоколади, домати, портокали, ябълки.  

Припомняме, че инициативата да бъдат подкрепени млади семейства без доходи възникна спонтанно сред няколко наши съграждани. Благодарение на нея се помага на десетки семейства от Добрич. Сред новите дарители е фирма „Солаков”, предоставила пакетирани хранителни продукти и памперси. Дарители са и трима общински съветници от Добрич и много наши съграждани. Благодарение на инициативата е намерена и постоянна работа на няколко души. Имаме случаи, в които хората казват: „Не искаме храна, искаме работа”, разказа организаторката на кампанията.

Вече повтаряме даренията на някои семейства, сподели Десислава Първанова. Други се отказвали от помощ, защото са започнали работа. Те казвали: „Дайте ги на други нуждаещи се” и изказвали благодарност за навременната помощ.

Организаторката на кампанията сподели за случай от днес, който я е трогнал. При получаване на храна едно момче я попитало: „Защо сега не сме богати и мама да ми купи колело”. Първанова разказа, че майката отглежда сама трите си деца, живеят под наем. Жената няма възможност да закупи велосипед на детето си. Ако някой има неизползваемо запазено колело, нека го дари и зарадва детето, което е в седми клас, отправи апел Десислава Първанова.

Тя изказва огромна благодарност на всички дарители, които откликват на апела за помощ и помагат на млади семейства, изпаднали в тежко положение.

c