Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

257 деца от СУ „Д. Талев” в Добрич получават хранителни пакети

Децата от първи до четвърти клас на СУ ”Димитър Талев” – общо 257, ще получат утре полагащите им се продукти по двете схеми „Училищен плод” и „Училищно мляко, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Весела Панчева. Те ще са във вид на краставици и кашкавал.

Освен това децата ще получат и хранителни пакети. Директорът обясни, че на тях им се полагат безплатни закуски в голямото междучасие по Постановление на Министерския съвет № 289 от 2018 година. Панчева е разговаряла с доставчиците и е взето решение всяко дете да получи хранителни продукти на равностойността на закуските. Всеки пакет съдържа брашно, олио, захар, зърнена закуска „Нескуик”. „Това са целеви средства, които трябва да бъдат изразходени. Имахме и вариант да ги оставим за новата учебна година, но хората са доста затруднени финансово и решихме, че сега ще има по-голям ефект да се дадат”, посочи директорът.

Храните ще бъдат получавани от родителите по график от 9 до към 12 часа. Ще бъдат раздавани от помощния персонал, който има здравни книжки и право да извършва това. Осигурени са предпазни шлемове, ръкавици и облекла. Раздаването на пакетите ще е на двора на училището, охраната ще съблюдава родителите да са на 2 метра разстояние и да спазват всички противоепидемични мерки.

c