Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич ще заседава днес

Редовно заседание на Общинския съвет на Добрич ще се проведе днес. Две докладни записки предвиждат приемане икономически мерки във връзка с извънредното положение, въведено заради пандемията от COVID-19 у нас. Както Про Нюз Добрич писа едната мярка е намаление на наемите на общински жилища от жилищния фонд на общината. Другите мерки са свързани с облекчение на наемателите на общински обекти.

За заседанието ще бъде внесено предложение за актуализиране списъка за продажба на Общински жилищни имоти-апартаменти. Ще бъде отчетена Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, за 2019 година, съветниците ще се запознаят с Годишен доклад за наблюдение на изпълнението през м. г. на Общинския план за развитие – 2014-2020 година. На вниманието на местните парламентаристи ще бъде информация за извършени промени по бюджета на Община град Добрич, включително по бюджетите на второстепенните разпоредители с бюджет през първо тримесечие на годината и актуализираното разпределение на променените бюджети  към  31.03.2020 г.

На сесията ще бъдат представени финансово-икономическите резултати за 2019 година на „Жилфонд-Инвест” ЕООД, „Столове” ЕООД, „Градски транспорт” ЕООД и “Комуналефект” ЕООД в ликвидация. Ще бъдат определени правомощията на представителя на общината в Oбщото събрание на акционерите на „Многопрофилна болница зa активно лечение - Добрич” АД. Очаква се да бъде дадено съгласие на “Диагностично консултативен център – I Добрич“ ЕООД за закупуване на дълготрайни материални активи.

c