Водещи новини Добрич Общество

Със заповед кметът разреши разходките в парка и градини в Добрич, вижте за кого

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед, с която определи реда за посещенията на градската градина и парковете на територията на общината.

С нея той променя предходна своя заповед от 21 март. Посочва се, че посещенията в градската градина и парковете на територията на град Добрич се допуска при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки: носенето на предпазни маски; спазването на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; влизане в и излизане от парка единствено през отворените и обозначени за целта пунктове; използване на обозначените маршрути за разходка; забрана употребата на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи; съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Разрешава се посещението на градската градина и парковете на територията на град Добрич, но само на: деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, както и бременни жени във времето от 9.30 до 18.30 часа всеки ден, както и единично спортуващи, както и собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9.30 часа и след 18.30 часа всеки ден.

Организацията на движението в градската градина да се осъществява от общинската администрация, съвместно с общинските предприятия. Да се уведомят териториалните органи на Министерство на вътрешните работи за издадената заповед, които да осъществяват контрол по изпълнение на разпоредените мерки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.