Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Със заповед кметът разреши разходките в парка и градини в Добрич, вижте за кого

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед, с която определи реда за посещенията на градската градина и парковете на територията на общината.

С нея той променя предходна своя заповед от 21 март. Посочва се, че посещенията в градската градина и парковете на територията на град Добрич се допуска при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки: носенето на предпазни маски; спазването на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; влизане в и излизане от парка единствено през отворените и обозначени за целта пунктове; използване на обозначените маршрути за разходка; забрана употребата на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи; съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Разрешава се посещението на градската градина и парковете на територията на град Добрич, но само на: деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, както и бременни жени във времето от 9.30 до 18.30 часа всеки ден, както и единично спортуващи, както и собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9.30 часа и след 18.30 часа всеки ден.

Организацията на движението в градската градина да се осъществява от общинската администрация, съвместно с общинските предприятия. Да се уведомят териториалните органи на Министерство на вътрешните работи за издадената заповед, които да осъществяват контрол по изпълнение на разпоредените мерки.

c