Общество Тервел

Посолството на САЩ подкрепя Медицинския център в Тервел в борбата с COVID-19

Медицински център „Тервел” ще получи подкрепа от фонд „Обединени срещу COVID-19”, съобщават от общината. Фондът финансира проекти до 10 000 лв. за закупуване на лични предпазни средства, дезинфектанти и материали за почистване. Средствата се набират от Български дарителски форум, Фондация “Америка за България”, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара у нас.

На първата си сесия фондът е одобрил проектите на 20 болници и един медицински център и това е този в Тервел. Проектът е подготвен от управителя на центъра д-р Катя Ганова. Ще бъдат закупени дезинфектанти за повърхности, ръце и инструменти, спирт, защитни костюми, маски, ръкавици, шлемове, очила, калцуни, престилки. Стойността на проекта е 10 000 лв.

Тъй като във фонда се набират още средства, скоро предстоят следващи възможности за кандидатстване. Имат право да кандидатстват и практиките на личните лекари, както и общините, социалните заведения, училищата, читалищата, микро и малки предприятия, сдруженията с нестопанска цел. Община Тервел няма да се възползва от възможността да получи финансиране от фонда, тъй като ще набави дезинфектанти и лични предпазни средства като част от проект по ОП „Развитие на човешките ресурси” и няма да ползва ресурс, който може да е по-нужен на медицинските заведения.

Няма пречка обаче личните лекари, социалните заведения, училищата и читалищата в общината да кандидатстват, за да си набавят необходимите продукти. Проекти могат да подават и фирми с персонал до 50 души. Кандидатстването и одобряването на проектите е опростено и става в много оперативен порядък – в рамките на десет дни.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *