Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започва раздаването на плодове и млечни продукти на деца в област Добрич

На 24 април ще започне раздаването в област Добрич на продукти по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко”, първо това ще стане в училището в балчишкото село Оброчище. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Раздаването трябва да приключи до 7 май.

Както вече информирахме, в нашата област децата и учениците от 59 детски градини и 40 училища ще получат полагащите им плодове и млечни продукти. В град Добрич по двете схеми ще бъдат подпомогнати възпитаниците на 11 училища и 9 градини.

Вече е създадена нужната организация за разнасяне на продуктите, каза Тошков. От повечето от училищата - 81, директорите са заявили, че сами ще предоставят плодовете и млечните продукти до домовете на децата. В останалите 18 учебни заведения това ще стане от служители на Североизточното държавно предприятие. Продуктите ще се доставят от доставчиците в училищата и от там ще бъдат разнасяни.

По схемата „Училищно мляко“ са одобрени 3 216 училища и детски градини в страната, включващи 420 187 деца и ученици. По „Училищен плод“ са одобрени 3 218 учебни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и ученици. Предоставени за консумация ще бъдат плодове и млечни продукти с по-висока трайност (сирене и кашкавал).

c