Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Нова мода в боядисването на великденските яйца

Днес е Велики Четвъртък. Денят е любим за малки и големи  – боядисването на великденските яйца. Нека тази година те са забавни, усмихнати и нестандартни. Развихрете въображението си. Факта, че сме в пандемия, няма как да не се отрази на украсата, нали?  Интересна идея предлага хърватския сайт „ Humor 24 sata” – яйца с маски.

Определено трябва да си запазите едно, като спомен от Великден 2020 година.

И тъй като благодатния огън от Йерусалим тази година няма как да стигне до нас, направете си свещник, с черупка от яйце, където да запазите миналогодишния, който още гори, за щастие, в някой манастири и храмове в страната ни.

В тази криза може да се разминете и без да давате пари за боя. Освен за една червена, може би? Или жълта?  - Решението е Ваше. Но с обикновен маркер или химикал също може да направите забавни усмихнати, тъжни, изненадани, прозяващи се или каквито вие решите личица-яйца.

И нещо с подръчни материали – яйца – водолази. Нужни са ви само капачка от вода, част от сламка, хартия за плавници и силикон за залепване. Приемете го като подготовка  за гмуркане в дълбокото, което ни предстои.

c