Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

По 3 000 лева на месец са нужни за лечението на прикованата на легло майка от Добрич

Кампания за набиране на средства за 30-годишната Станислава Тихомирова от Добрич, която пострада тежко при катастрофа през декември м. г., стартира съгражданката ни Славина Ганчева. Тя е майка на Дани от Добрич, за когото през 2019 година по Коледа се проведе кампания и благодарение да добрите хора, включили се в нея и дарили средства, детето провежда ежедневна интензивна рехабилитация.

В подкрепа на момченцето във Фейсбук има група "Помощ за Дани от Добрич", за която Славина съобщава, че временно се предоставя за ползване на Станислава. От вчера в нея се провежда благотворителен базар за набиране на средства за 30-годишната жена.

„Искаме да предадем доброто нататък чрез групата, която събра за отрицателно време средства, необходими за рехабилитациите на нашия малък-голям герой, към една жена, също от Добрич, на 30 години, майка на 2-годишно момченце, любяща съпруга и не на последно място, лъчезарна и с несломим дух - винаги с усмивка!”, пише Славина. И се обръща с молба за подкрепа. „Ще сме щастливи, ако и този път застанете до нас и ни се доверите и започнем заедно да правим добро за Станислава!”, допълва майката на Дани.

Както Про Нюз Добрич вече писа, тежката катастрофа стана около 8.20 часа на 11 декември сутринта. Джип блъсна лек автомобил „Опел”, управляван от Станислава, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се удря в дърво, а детето на младата жена - на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а майката е настанена с фрактура на гръден прешлен. Тогава близките на жената обясниха, че тя си спомня, че я е блъснал сив джип с големи кръгли фарове. Изпреварвал на завоя за с. Приморци и след удара продължил към селото. Жената не е видяла номера на джипа, защото е имало гъста мъгла.

В опита си да избегне удара, Станислава дърпа волана вдясно, маха предпазния колан и се обръща, за да освободи от колана и детето, което пътува в столче отзад. Майката успява да извади момченцето от столчето и така го спасява, защото последвалият удар в дърво е бил именно от страната, където е било то. Младата жена получава множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в болница във Варна, където са й направени операции. 

Славина обяснява, че Станислава няма чувствителност от кръста надолу, но с усилена рехабилитация има шанс да проходи. Месечно рехабилитациите й възлизат на около 2 500 лева, като процедурите не са всеки ден. Отделно са необходими и около 500 лева за лекарства и консумативи, посочва майката на Дани. До сега семейството е успявало да се справи с лични средства, но вече доходите му не са достатъчни. Предстои Станислава да ходи на рехабилитация в Павел баня или други санаториуми, след като бъде отменено извънредното положение, а тогава разходите ще се увеличат.

„За това Ви молим, мили хора, на ясно сме в какво време сме принудени да живеем заради създалата се извънредна ситуация, но Станислава има реален шанс да проходи и отново да тича след детето си единствено чрез Вас! Помогнете й! Вярваме във Вас!”, обръща се към членовете на групата Славина.  

Открита е дарителска сметка в ОББ, има създаден PayPal, както и за хората в чужбина специално открита кампания в GoFundMe.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич:

IBAN: BG36UBBS80021092761840

Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова

PayPal: https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US

c