Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Над 600 души от област Добрич ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети

607 души от Добричка област ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети, осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, научи Про Нюз Добрич от директора на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. Хората са определени от Агенция „Социално подпомагане”.

Както вече съобщихме, такива пакети ще получат 41 000 нуждаещи се в страната. Раздаването им започна днес в три области в страната – Добрич, Варна и Стара Загора. Всеки пакет е с тегло 30 кг и съдържа продукти като брашно, олио, ориз, консерви и други.

Д-р Еринозов обясни, че хранителните продукти са остатъчни от основното раздаване. Предоставянето им на нуждаещи се започна днес в Балчик. В Добрич ще стартира в понеделник, ще бъдат подпомогнати 128 души. Поетапно до 15 април хранителните пакети ще бъдат раздадени и в другите общини в областта.

Няколко са категориите, които ще бъдат подпомогнати, каза директорът на ОС на БЧК. Хранителни пакети ще бъдат раздадени по проектите „Патронажна грижа” и „Топъл обяд”, на поставени под карантина хора и на над 65-годишни.

c