Водещи новини - дясно Политика

“Възраждане”-Добрич настоява за дезинфекция на улици и площади

От политическа партия  “Възраждане”-Добрич днес разпространиха Отворено писмо. То е адресирано до областния управител Красимир Кирилов, кмета Йордан Йорданов, директора на РЗИ д-р Светла Ангелова. С него се настоява за допълнителни мерки, които да спомогнат за ограничаване разпространението на заразата. С него се предлага дезинфекция на обществените места, хранителните магазини да доставят храна до домовете и да се осигурят предпазни средства за общински и държавни служители.

“В ситуация на извънредно положение е необходимо цялото общество да се обедини и да насочи усилията си към преодоляване на трудностите, които в момента всички ние изпитваме. Предприетите през изминалите дни мерки дават определени резултати, но за предотвратяване широкото разпространение на заразата от коронавирус, считаме, че е необходимо да се обърне изключително сериозно внимание на дезинфекционната дейност на територията на Добричка област, която към момента не е на необходимото ниво. Възможно е да се осъществи и още по-тясно сътрудничество с бизнеса в региона, като по този начин ще се спомогне за избягване на социалните контакти между жителите на областта”, се казва в Отвореното писмо.

Конкретните предложения са следните:

  1. Проучване на възможността за използване на моторна и ръчна  земеделска техника за дезинфекция на улици, площади и жилищни райони.

2. Засилване дезинфекцията в районите около обществените сгради – подходи, стълбища, пространства около сградите, в които се помещават магазини за хранителни стоки, аптеки и други обекти, които извършват дейност. В тази дейност могат да се включат и доброволци.

3. Заведенията за хранене, които доставят приготвена храна у дома могат да разширят дейността си и да доставят хранителни продукти, като по този начин допълнително ще спомогнат за намаляване потока към магазините. Препоръчително е насърчаването и на магазините за хранителни стоки да започнат да разнасят хранителни продукти по домовете.

4. На праговете на вратите на обществените сграда да бъдат поставени подложки, напоен със спирт или белина за дезинфекция на подметките.

5. Поставяне на кутии с дезинфектант за измиване на ръцете пред/в държавни и общински сгради, търговски обекти, предприятия, на обществени места.

6. Активна работа с доброволците.

7. Осигуряване на защитни очила и ръкавици на всички общински и държавни служители. Необходимо е да се обърне сериозно внимание на осигуряването на очила, тъй като към момента тяхното използване не е широко разпространено, но е препоръчително според медиците.

8. Оказване съдействие на онези наши съграждани, които по една или друга причина не могат да използват електронните услуги на институциите, но имат нужда от издаване на документи.

Follow Me:

Related Posts

  1. Йовка Колева says:

    Защо никъде още не сме прочели или чули,че кмета на Добрич,общински съветник,кмет на община, кметски наместник,собственик на магазин,директор на училище,улител,арендатор и т.н.! Има много хора с държавни сигурни заплати,други които ходят на почивки в Тайланд, Дубай и къде ли не,карат доста скъпи коли за длъжността която заемат! Тези хора не вземат да дадът на пенсионерите в Добрич и общината,собствените си заплати! Както направи президента Радев! Блавещение е днес,идва Великден! Да дарят техни средства не тези на общината и на градъ! Да погнат на бабите и дявовците на пенсионерите,който са социално слаби! Всички институции знаят кой са крайно нуждаещи! Защото има много хора на 60 г.за който казват че са стари- но държавата и така още не е започнала да им дава пенсия на 60 г.А за тях се грижим ние децата им,защото те нямат доходи,не ги искат на борсата,защото са пред пенсия! Да в криза сме,но тези с държавна работа,ще си вземат заплатите, а колко са ги заслужили го виждат всички! Как много от тях се качат в Интернет как ридът карти в някоя игра! Повечето от тези,които си дойдоха от чужбина, докато бяха там се казаха в Интернет, как живеят там,какви маси подредени имат,какво уиски пият, клипове има много,може да ги поразгледате сами!Сега се пребират тук и започваме да ги подпомагаме!А всички хора над 60 г.нямат още решение дали ще им се даде така чаканите 40 лв.за Великден! Да си купят нещо за ядене,тези хора ядът макарони,хляб,мкяко,евтино сирене тук там някой плод! Тези хора имат нужда от помощ не тези дошли от чужбина! И сега се вижда кой от тях са работели законно за държавата в която са били и кои не! Да има такива който се върнаха заради деца си и родителите си спор няма! Малко са арендаторите като- Христомир Христов от село Сенокос! Който още докато казаха,че има изванаредно полижение застана зад работниците си! Раздаде им брашно,олио,буркани,боб,леща и казва, че който има нужда от помощ за нещо би се отзовал! Поздравления за такива работодатели,поклон! За такива трябва да се говори,защото те дават от техния джоб,не на държавата и ако се наложи биха си продали колите за да дадът пари на работниците си! Звъннете на такива хора и им предложете да дадряват за пенсионерите,който изнемогват! За тях пишете,какво правят хората с доста добри доходи в Добрич и общината за техните ръботници за социално слабите хора! Благодаря Ви предватително! С. уважение: Йовка Колева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *