Здраве Общество

Още един заразен с COVID-19 лекар, медици и пациенти са под карантина

Нов случай на лекар, заразен с коронавирус. Положителната проба е на медик от Бургас, работещ в “Бургасмед” . Информацията беше съобщена от Нова телевизия, след потвърждение от местния кризисен щаб.

Отделението по хирургия в бургаската болница е поставено под карантина. Задържани са всички лекари, медицински сестри, санитари, включително и пациентите. Своевременно, екипи на РЗИ са дезинфекцирали отделението.

“От 20:00 часа вчера има заповед на директора на РЗИ за поставяне под карантина на хирургичното отделение”, обясни управителят на болницата д-р Стоил Апостолов. Вземат се проби от персонала и пациентите. Отделението ще бъде затворено и поставено под карантина. Целият персонал не хирургичното отделение е бил контактен – лекари, сестри и санитари, които са били на работа в датите, които са указани в заповедта. Под карантина остават и пациентите. При тях докторът е минавал на визитация, поясни още д-р Апостолов. Медикът не е пътувал в чужбина, повече информация се очаква да бъде дадена по време на официалното изявление на кризисния щаб в Бургас.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *