Водещи новини - дясно Общество

КПП-та на всички главни пътища от и към Добрич (снимки)

Без затруднения и напрежение протича пропускането на пътни превозни средства приз шестте КПП-та на град Добрич в първия ден след влязлата от 00:00 часа на 21 март заповед на министъра на здравеопазването.

Както вече беше обявено, 6 КПП-та са изградени на входно-изходните главни пътни артерии, свързващи град Добрич със съседните областни центрове.

Автомобили и служители на ОД на МВР са разположени на следните вход/изходи:

 • Главен път Добрич – Варна
 • Добрич – Албена
 • Добрич – Балчик
 • Добрич – Генерал Тошево
 • Добрич – Шумен
 • Добрич – Силистра

Съгласно настоящите разпоредби, контролно-пропускателните пунктове ще функционират до второ нареждане.

Пътуващи коментираха, че преминаването през КПП-тата става бързо – след проверка на лични документи и инструкции от служителите на реда. Оказва се, че голяма част от пътуващите нямат достатъчна яснота каква е целта на изградените полицейски пунктове. Някои споделиха, че са предположили за провеждането на поредна специализирана акция на МВР.

Прави впечатление минималния брой водачите на автомобили, които не използват предпазни маски за лице докато са зад волана. Главно дамите са стриктни при спазването на тази препоръчителна мярка.

Съгласно разпоредбите на Вътрешното министерство, служителите на реда спират пътните превозни средства за проверка целта на пътуванията и разяснение изискванията, които предстои да влязат в сила от първия работен ден на следващата седмица.

Припомняме, че пътуванията ще са разрешени, единствено ако са свързани с полагането на труд в населено място, различно от това по местоживеене, по здравословни причини на пътуващия или негови близки, както и при завръщане на настоящ или постоянен адрес.

Причината за пътуване ще трябва да бъде удостоверявана с представяне на документ за самоличност, удостоверение за настоящ адрес, служебна бележка от работодател или медицински документ. Пътуване, свързано с полагане на труд може да се удостовери и с копие на трудов договор до получаване на служебна бележка от работодател.

Follow Me:

Related Posts

 1. Rüdiger says:

  Es wäre interessant, wenn die Kontrollpunkte auf einer Karte eingezeichnet wären.
  Wir haben nur noch bis Dienstag Lebensmittel und Wasser, weil wir nicht hamstern wollten, jetzt werden wir dafür bestraft. Außerdem wurde uns in keiner Apotheke Mundschutz verkauft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *