Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Забраняват достъпа до детски и спортни площадки в Тервел, хората – на 2 м разстояние

Нова заповед във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19 издаде днес кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов. С нея се преустановява организирането и провеждането на пазари и тържища на открито. Забранява се достъпът до детски и спортни площадки и спортни съоръжения – стадиони, футболни игрища, спортни площадки в училищата.

Хората на открито трябва да спазват разстояние не по-малко от два метра помежду си. Обектите за хранителни стоки, аптеките, банките и други да организират няколкократна дезинфекция в тях, да не допускат струпването на клиенти за закрито, се нарежда още в заповедта.

Работодателите, които не могат да осигурят работа от разстояние на служителите си, трябва да спазват мерките, препоръчани от главния държавен санитарен инспектор:

  • да бъде извършена промяна на работните места и дейностите, така че да бъде осигурена дистанция от 1 метър между отделните служители,
  • да бъдат въведени засилени противоепидемични мерки на работното място, в това число филтър преди започване на работа, дезинфекция, проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, недопускане на служители и външни лица с прояви на остри заразни заболявания и други.

В община Тервел се организира дезинфекция на публични места – основно тротоарни площи пред хранителни магазини, банки, аптеки. Домоуправителите на многофамилните жилища да организират два пъти на ден, в светлата част на денонощието, дезинфекция на входовете, нарежда още в заповедта си инж. Симеонов.

Наложените мерки важат до второ нареждане.

c