Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общински служители от Ген. Тошево ще пазаруват на възрастните без близки

Създадена е организация кметовете и кметските наместници да съдействат в случаи, когато възрастни хора нямат близки, съобщават от Община Генерал Тошево. При необходимост общински служители ще им помагат за закупуване на продукти от първа необходимост.

Средно около 250 човека от община Генерал Тошево ползват услугата Домашен социален патронаж, а 120 социално-слаби жители се хранят безплатно чрез „Обществена трапезария“, информират от кметството. Въпреки обявеното на 13 март извънредно положение, Общината счита за напълно нормално да продължи да предоставя двете услуги, но при спазване на строга лична хигиена от служителите, превантивни дезинфекционни мерки и най-важното – цялостен контрол по процеса на приготвяне на храната.

От Общината се обръщат към всички, чиито възрастни родители или близки не са ползватели на горепосочените услуги. Предвид възрастта и хроничните заболявания могат да им помогнат, като им осигурят основни хранителни продукти и лекарства без да се налага те да излизат от своите домове. По този начин ще се минимизира рискът за здравето им.

Заедно с отговорните държавни институции Община Генерал Тошево координира действия при регистриране на граждани, които скоро са били в други страни с цел избягване възможна зараза.

Продължава да се работи при стриктно спазване на препоръките за хигиена и противоепидемични мерки на публични места.

Ако прецените, че имате полезна за ситуацията информация, в т. ч. за граждани, върнали се от чужбина или такива, които се нуждаят от храна/ лекарства, можете да сигнализирате на ел. поща на Общината, фейсбук – страницата ни или на номер 05731/22-83, допълват от кметството.

c