Здраве Образование

Родители от област Добрич задържаха децата си у дома

Доста от родителите са задържали децата си в къщи, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Той посочи, че по принцип днес не събират информация от директорите колко са отсъстващите ученици.

Припомняме, че поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус у нас сутринта Министерството на образованието и науката излезе с извънредно съобщение. Според него, на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

Началникът на РУО предполага, че целодневното обучение следобед ще бъде преустановено в много училища. До момента в управлението не е постъпвал сигнал от директор за паника или напрежение.

Днес училищата трябва да решат какво електронно обучение ще провеждат, каза Жоро Тошков. Към момента информация е получена от две училища – ОУ „Христо Смирненски” в Добрич и ПГЗ „Тодор Рачински” в Генерал Тошево. Те ще обучават от понеделник, 16 март, учениците си чрез Виртуалната класна стая на google.bg.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *