Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Домът за стари хора в Добрич – с грижа за родителите ни, по 4 пъти го дезинфектират

Ние пазим Вашите родители, пазете ги и Вие. С този призив се обръща ръководството на Дома за стари хора в Добрич в страницата си във Фейсбук. От там посочват, че извънредното положение изисква и извънредни мерки. И допълват, че няма място за паника, когато си дисциплиниран и спазваш правилата.

От началото на грипната епидемия със заповед на кмета на Община Добрич е ограничен достъпът на външни лица и са преустановени всички посещения в дома, тъй като коронавирусът е най-опасен за хората от третата възраст.

В заведението за социални услуги се спазват всички норми и правила за почистване, дезинфекция и отлична лична хигиена. Четири пъти дневно коридорите се мият и дезинфекцират. Също така постоянно се почистват и дезинфекцират парапетите, вратите и стаите на домуващите. Навън излизат само тези със здравословни и неотложни нужди.

От екипа са се погрижили и са осигурени лекарски прегледи, изписани са рецепти, закупени са лекарства. Допълнително домуващите, които са пожелали превенция, са снабдени с витамини, заредена е и минерална вода. Напазарувани са стоки от първа необходимост и лакомства, платени са телефонните сметки и други услуги на всички, които са изразили желание.

И тъй като навън времето е топло е организирана трудотерапия за почистване, съживяване и освежаване на двора и цветната градина. Оформени са лехите и са посадени нови цветя.

В дома е отворен киносалон под наслов "Кино Родина-трета зала" в хола на третия етаж.

На всички, които се тревожат за своите родители, баби и дядовци, искаме да кажем и да покажем със снимки, че полагаме всички грижи те да са защитени и да не скучаят, посочват от екипа на Дома за стари хора в Добрич.

c