Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Община Тервел закупува дистанционни термометри за детските градини и ясли

Община Тервел закупува дистанционни термометри за всички детски градини и ясли, съобщават от кметството. При тях няма допир с кожата и могат да се използват многократно, ще се мери температурата на малчуганите при постъпването им сутрин в детското заведение, обясни за Про Нюз Добрич Севдалина Колева - директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и ритуали“.  Дистанционни термометри ще бъдат закупени и за медицинските звена.

Днес училищата и детските градини в общината работиха, с изключение на ДГ „Здравец“ в Тервел и тази в с. Ангеларий. Поради болест са отсъствали 12 процента от децата в градините и 18 на сто от учениците. В детските градини има и заболели от шарка. От общината посочват, че броят на отсъстващите деца и ученици е по-голям, но преобладаващата част от тях са останали у дома по преценка на родителите си, т.е. без да са болни.

Не можем да удължим ваканцията на учениците с три дни, тъй като този лимит от три дни, с който кметът на общината може да разпорежда спиране на учебните занятия, вече е изчерпан в началото на февруари, обясняват от кметството.

Снимката е илюстративна

c