Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

На 26 март ще е откриването на апаратурата, дарена от изгубило сина си семейство от Добрич

На 26 март, четвъртък, от 11.30 часа в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще се състои официалното откриване на системата за декомпресия SpineMED. Това съобщи за Про Нюз Добрич Антоанета Малева, чието семейство дарява скъпата апаратура на лечебното заведение.

Припомняме, че системата за декомпресия SpineMED се закупува със средства, събрани за лечението на 38-годишния Десислав Димов, който почина през септември м. г. Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки. Семейството реши с набраните средства за лечението му да бъде закупена скъпата апаратура, която да дари на болницата в Добрич. Не достигаха обаче около 11 000 лева и в града ни се проведе кампания за набирането им. Кампанията продължава, тъй като ще са необходими пари за освобождаването от ДДС. На финала сме на събирането на средствата, посочи майката на Десислав.

На официалното откриване на SpineMED водосвет за здраве и благоденствие ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Ще бъдат поканени много гости – големите дарители, представители на здравните власти и лечебни заведения в областта, на кметския екип, на Обществения съвет, който помага на Малева да реализира начинанието и други.

Апаратурата ще е на Летище София на 9 март. На 23 март в Добрич ще пристигне от Канада лично Тим Емски – управител на фирмата-производител на SpineMED. До 27 март той ще проведе обучение на медицинските специалисти от Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, които ще работят с апаратурата. Тим Емски ще ръководи и техническия екип, който ще инсталира SpineMED. Той сам ще поеме всички разходи, свързани с командировката му в България.

Освен в поставените на много места в града благотворителни кутии средства може да се дарят и на разкритата дарителска сметка в УниКредит Булбанк-клон Добрич:

    BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

    BIC код: UNCRBGSF / на името на Антоанета Малева.

c