Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Отдават свободни тротоарни площи по алея „Двореца” в Балчик

Процедура за отдаване на свободни тротоарни площи, общинска собственост, по алея „Двореца” в Балчик обяви Общината. Схемата за ползване на площите е одобрена от кмета Николай Ангелов.

Периодът за отдаване е 1 април-30 септември т. г. Тротоарната такса за периода е в размер на 915 лева /1 098 лева с включен ДДС/ за 3 квадратни метра.

Предметът на дейността на площите може да е търговия със: сувенири, бижутерия, сладолед, количка за бързо хранене, ядки, цветя, печатни изделия, пакетирани подправки, бюро за обмяна на валута, детски и развлекателни игри.

Всеки кандидат има право да участва само за един обект, той трябва да спазва предмета на дейност на отдадената му тротоарна площ, съгласно одобрената схема. С предимство се  класират търговци с адресна регистрация на територията на Община Балчик, хора с увреждания и социално слаби.

Предложения за участие се приемат до 15.30 часа на 13 март  в информационния център на Община Балчик. В седем дневен срок комисия разглежда постъпилите заявления и изготвя списък на одобрените кандидати. Списъкът се представя за съгласуване на кмета, след което се поставя на видно място на информационното табло в Община Балчик и се публикува в интернет страницата й - www.balchik.bg.

Одобрените кандидати трябва да заплатят дължимите суми в срок до 15 април на касата на Община Балчик. Тротоарните площи /места, съгласно одобрена схема/, за които не е заплатена такса в срок, ще бъдат предоставени на други кандидати.

c