Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Шофьор на автобус от село край Ген. Тошево уби двама на пътя Бургас - Созопол

33-годишен шофьор на автобус от генералтошевското село Къпиново помете и уби двама души по пътя Бургас – Созопол.

Около 22 часа снощи в района на пътен възел "Юг" в Бургас, в посока Созопол, възникнала катастрофа между лек автомобил „Ситроен Пикасо", с бургаска регистрация, зад чийто волан била 46-годишна бургазлийка, и „Фолксваген Голф 3", управляван от 22-годишен младеж от с. Росен.

По първоначални данни „Ситроен”-ът предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от „Фолксваген”-а. Вероятно „Фолксваген”-ът е застигнал и блъснал в задната дясна половина „Ситроен“-а, тъй като возилото е с удар в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите коли спрели, като „Фолксваген”-ът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал „Ситроен”-ът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по „Ситроен“-а, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишният мъж от село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост /мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, блъснал последователно двама пешеходци и „Ситроен”-а.

На място загинали водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

Шофьорът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол бе затворен.

Източник: flagman.bg

c