Водещи новини Каварна Общество

Пращат правителствения “Ербъс” да прибере от Италия учениците от Каварна

Правителственият „Ербъс“ ще прибере 20 гимназисти от Каварна, които се намират на 20 км от Милано в Ломбардия. Това обяви премиерът Бойко Борисов в сряда вечерта. „В момента тече подготовката на правителствения самолет. Когато машината е готова, веднага ще излети за Италия“, уточни министър-председателят.

Той посочи, че в самолета няма да има стюардеси, а вместо това на борда ще се качат лекари. Те ще бъдат оборудвани със специалните облекла, които предпазват от коронавирус. Със същото облекло ще са и пилотите на „Ербъс“-а. „От Външно са се свързали с родителите на децата и са ги информирали, че самолетът ще кацне директно във Варна“, каза още Борисов.

Учениците от Каварна са от Професионалната земеделска гимназия “Кл. Арк. Тимирязев”. С тях са и директорът, зам.-директорът и двама учители. Групата е пътувала по проект по програма „Еразъм+”. По график трябвало да се прибере от Италия на 3 март.

Както Про Нюз Добрич още вчера писа, 20 възпитаници на Професионалната земеделска гимназия “Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна ще бъдат прибрани по-рано от Италия заради случаите на болни и починали от коронавирус в страната. Гимназистите са там заедно с четирима преподаватели, сред които и директорът, по проект по програма „Еразъм+”.

Децата са във ферма в полето, която се намира на километър, два от градчето Сан Джовани Миланезе градче. До Италия са пътували със самолет от Букурещ. Предвиждаше се те да се върнат в България на 1 март.

Учениците са в добро състояние, дори не им се тръгва, каза началникът на РУО Жоро Тошков. Той допълни, че след прибирането им в Каварна ще бъдат поставени под карантина за 14 дни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *