Водещи новини - дясно Каварна Общество

Излетя самолетът, който ще върне от Италия учениците от Каварна

Правителственият самолет, който трябва да прибере учениците от Каварна, които тази вечер се прибират предсрочно от Италия заради случаите на коронавирус в страната, е излетял след 22 ч., научи Про Нюз Добрич. Очаква се групата да се завърне тази нощ, най-вероятно, след 4 часа.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов 20 ученици и 4 техни преподаватели, които към момента се намират в Италия, ще бъдат транспортирани с правителствения „Еърбъс“, съгласно указанията на Националния оперативен щаб във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19, съобщи Министерството на транспорта.

Създадена е необходимата организация по осъществяване на полета, като е осигурен най-прекият и бърз маршрут на самолета от ДП „Ръководство на въздушното движение“. По разписание правителственият „Еърбъс“ ще излети от София в 22:00 ч. и е с планирано кацане на летище Милано-Линате в 22:40 ч. (местно време).

На борда на самолета пътува доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА. Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова е в непрекъснат контакт с преподавателите, както и с екипа в правителствения самолет.

По полетно разписание, самолетът се очаква да излети от летище  Милано-Линате в 23:30 ч. (местно време) и да кацне на летището във Варна в 02:30 ч.(българско време).

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *