Новини

Стратегия ще подкрепя личностното развитие на децата от област Добрич

Готов е окончателният вариант на проект на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Добрич за периода 2020-2022 година. Днес той бе представен на заседание на работната група, назначена със заповед на областния управител, за изработка на стратегията. Решено бе проектът да бъде изпратен за информация и становища на общините в областта. Документът се изработва на основание Закона за предучилищно и училищно образование и Наредбата за приобщаващо образование.

През първата половина на март ще се проведе заседание, на което ще се вземе решение за окончателно приемане, след което проектът ще бъде съгласуван с Регионално управление на образованието, Регионална здравна инспекция и одобрен от областния управител.

Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Добрич ще бъде предоставена на общините в областта, които на база на този документ до края на април трябва да разработят и внесат в общинските съвети за одобрение общински стратегии.

Related Posts

  1. И как по точно ще стане това?? Какво точно ще подкрепя,не се споменава нищо! 🤔🤔🤔 Дали има нещо общо със сексуалното образование ,което искат да прокарат??🤨🤨🤨

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *