Крими

Условна присъда за мъж от Добрич, заловен с наркотици и незаконно оръжие

30-годишен мъж получи условна присъда от Окръжния съд в Добрич за притежание на наркотици и незаконно огнестрелно оръжие. Наложено му беше общо наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 4 години, както и глоба в размер на 5000 лева, съобщават от пресцентъра на съда.

На 31 август 2018 г., без надлежно разрешително мъжът е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин, на обща стойност 1078 лева.

Мъжът е признат за виновен и в това, че от 15 до 31 август същата година, е държал пистолет тип „сигнално – газов“, с калибър 9 мм, който бил видоизменен като огнестрелно оръжие и 3 патрона с калибър 9 мм, преработени в боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешително. Наркотиците, оръжието и боеприпасите били открити в ползван от подсъдимия гараж в Добрич.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, при което съдът е длъжен да намали първоначално наложеното на подсъдимия наказание с една трета. Процедурата бе приложена, след като мъжът призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт, а съдебният състав установи, че неговото самопризнание се подкрепя от събраните в досъдебното производство доказателства.

Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *