Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Близо 7600 лева събраха поп звездите от Добрич в концерт за Криси

Звездите на поп музиката, родени в Добрич, излязоха тази вечер на една сцена, за да съберат средства в помощ на 20-годишната Кристина Петрова. Момичето страда от изключително рядкото генетично заболяване Пропионова ацидурия. То е сестра на Ева-Мария – вокалистка на Deep Zone Project.

Тя бе успяла да събере в концертна зала „Добрич” най-успешните изпълнители, чийто път към сцената е тръгнал от тук. Пред изпълнената до краен предел зала своята подкрепа за Кристина и нейното семейство дадоха  Миро, Дамян Попов, Пламен и Иво, Deep Zone Project, както и Виктория Георгиева, която ще представи България на Евровизия.

Към звездите на сцената, много от които възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, се присъединиха и настоящи ученици на училището по изкуствата, както и техният вокален педагог Милена Пеева.

„На коледния базар видях едно дете, което има нужда от нашата помощ. Не се поколебах, реших да помогна”, сподели пред присъстващите отец Петър, който бе ангажиран с продажбата на билетите за концерта. Той благодари на кмета Йордан Йорданов и на Общината за подкрепа, както и на „АВС маркети”, които предоставиха възможност там да се продават билетите, на „Зона Арт принт”, на собственика на хотел ресторант „Резиденция”, на медийна група „Добруджа”.

20-годишната Кристина Петрова страда от изключително рядкото генетично заболяване Пропионова ацидурия и е единствената у нас на възраст над 18 години. След навършване на пълнолетие държавата спира да заплаща необходимото й животоспасяващо лекарство/ храна. Ева-Мария обясни, че болестта не позволява на организма да приема абсолютно никакви белтъчини. За да живее Криси трябва да приема вече разграден белтък. Ако спре да приема специалната храна в нейното тяло ще се натрупа амоняк, който ще я доведе до кома и фатален край.

В края на концерта отец Петър съобщи, че са събрани 6 000 лева от билети, 968 лева от дарения и 630 лева от мото общността на Добрич.

След края на концерта всеки имаше възможност да си закупи мартеници или други красиви изделия от камъни.

c