Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Гъста мъгла в района на Добрич

Гъста мъгла и намалена пътна видимост в ранните часове на деня в района на Добрич. Мъгла има в районите и на останалите общини в региона. Пътните настилки в областта са частично мокри. Температурите измерени в 5 часа тази сутрин бяха -1° в Добрич, 3° в Шабла и Калиакра, по данни на НИМХ.

Слаб до умерен вятър духа в областите Търговище, Шумен, Разград, Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Смолян, Пазарджик., съобщават от АПИ.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в района на Априлци /обл.Ловеч/; Скравена и Саранци /обл.София/.

Няма въведени ограничения за движение на моторни превозни средства на територията на област Добрич. Заради на места гъстата мъгла, шофьорите да се движат със съобразена скорост и да спазват дистанция, предупреждават от АПИ.

На границата с Румъния на ГКПП Дунав Мост (при Видин) трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Поради технически причини ферибота на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа (до отстраняване на повредата).

Днес над Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с разкъсана, предимно ниска облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°- 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Снимката е илюстративна

c