Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Любов от пръв поглед или среща с книга „на сляпо” организираха в училище в Добрич

„Любовта опиянява“  или среща с книга  на сляпо. Това беше предизвикателството, предложено на ученици и учители  от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич от Антоанета Лаковска, ученичка от 11 „а” клас и осъществено с помощта на нейни приятелки – Гали, Рали, Вики  и  училищният библиотекар  Нели Георгиева.

Идеята на момичетата е взаимствана от книгоиздателство за онлайн среща с книга на сляпо. Предизвикателството е в това, че не ние избираме книгата - по корицата, или по анонса за нея, а тя нас, макар да си казваме, че всичко е късмет.

Пакетираните книги бяха разделени в  4 групи:  за читатели от 1-ви до 4-ти клас; от 5-и до 8-ми, от 9-и до 12- ти и книги за възрастни.

От предложени 130 книги, събитието успя да предизвика "любов от пръв поглед" между 117 двойки читател-книга, като в категориите 1-8 клас любовта между децата и книгите е напълно споделена.

Всеки, взел участие в предизвикателството получи като подарък книгоразделител и сърце, изработени от момичетата.

Срокът за връщане на книгите в училищната библиотека е 23.04.2020 г., като заедно с това читателите ще върнат и обратна информация към организаторите чрез предоставената анкетна карта.

c