Водещи новини - дясно Общество

Близо 900 чужденци са регистрирани в НАП-Добрич

През 2019 година в местния офис на приходната агенция в Добрич са се регистрирали 892 чуждестранни физически лица. Сред регистриралите се чужденци най-много са гражданите на Украйна-507, от Молдова и Русия-72-ма. Поданиците на английската кралица, регистрирали се през миналата година, са 12. В списъка на регистрираните в НАП Добрич чужденци фигурират и 12 германци, 3-ма французи, а така също граждани  от Филипини и Индия.

От НАП Добрич напомнят, че чуждестранните физически лица, които през предходната година са получили доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа от източник в България, също трябва да ги декларират.

От началото на новата данъчна кампания вече 668 граждани са декларирали доходите си за миналата година пред НАП-Добрич като 76 на сто са подали данъчните си декларации с електронен подпис или персонален идентификационен код. Деклариралите доходите си по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, като в определения срок трябва да са внесли и целия размер на данъка, посочват от местния офис на НАП.

Освен по електронен път и на място в офиса на Агенцията, данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ гражданите могат да подадат в НАП като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция. Декларациите могат да бъдат директно входирани и в 12 пощенски станции на територията на областта, където безплатно могат да се получат и необходимите формуляри. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2020 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *