Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Шестокласничка от Добрич национален победител в "Търси се Super STEM”

Шестокласничката от Частно ОУ „Мария Монтесори” в Добрич Соня Генова стана победител в третия Национален конкурс за STEM науки в България 2019 "Търси се Super STEM", съобщават от учебното заведение. Награждаването на най-добрите в конкурса се състоя на 25 януари в Американски университет в София, то бе открито от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

Сред повече от 200 участници, Соня Генова стана национален победител в категорията STEAM 4-8 клас (Science, Technology, Engineering, Art, Maths) със своя онлайн проект "В търсене на съкровище".

Сертификатът от Научен център Карнеги й бе връчен от Гергана Паси, основател на Дигитална Национална Коалиция. Проектът на шестокласничката от Добрич ще бъде включен в първата книга в България "STEM Ученически проекти”, която ще бъде отпечатана през март.

Припомняме, че Соня Генова получи поощрителната младежка награда за специализиран софтуер в конкурса “Наградите на БАИТ” за 2017 година. На церемонията по награждаването тя бе поздравена от президента Румен Радев. Младежката награда й бе присъдена от Българската асоциация по информационни технологии за разработване на приложение за андроид за предметите в 3 клас. В конкурса “Наградите на БАИТ” за 2017 г. бяха подадени 127 регистрации от 88 личности, компании и институции.

c