Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

580 автомобила вдигна паякът в Добрич за една година

580 неправилно паркирани автомобила в Добрич са репатрирани от т. нар. паяк за една година, съобщиха за Про Нюз Добрич от общинска администрация. От там припомнят, че репатриращият автомобил, закупен от Общината след решение на Общинския съвет, започна да осъществява своята дейности от 21 януари 2019 г.

Най-честите нарушения на водачите на автомобили, които водят до репатриране, са неправилно паркиране и неспазване на организацията на движението по пътищата. Районите, в които паякът вдига колите най-често, са в централна градска част на Добрич и по булевардите.

Репатрирането на територията на целия град се осъществява от звено „Синя зона” към общинското предприятие „Паркинги и пазари“. Екипът, който извършва репатрирането се състои от касиер-паркинг, кранист и полицай, а наказателният паркинг се обслужва от 5 касиери-паркинг.

Глобата, съгласно общинската наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците, е 50 лева. Отделно се заплаща по 1 лв. на час за престой на наказателния паркинг.

Най-дълго престоял автомобил на паркинга е два месеца. Търсят се възможности за осъществяване на връзка със собственика, който е в чужбина.

Припомняме, че от 21 януари т.г., при нарушение за неправилно паркиране и принудително преместване на автомобила на наказателен паркинг, от столичния Център за градска мобилност се изпраща уведомяващ SMS на собственика. Мярката е въведен с цел ненатрупването на огромни задължения, чийто размер в много от случаите принуждава шофьорите да предпочетат да се откажат от прибирането на возилата си.

c