Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

“Колело за смет, за дете велосипед” накара десетки детски очи в Добрич и Балчик да заблестят

Грейнали детски очи посрещнаха камиона на инициативата “Колело за смет, за дете велосипед”, който за Коледа обиколи Балчик и пет села от общината. С огромно вълнение малчуганите се срещнаха със своя първи велосипед. Много от тях дори не бяха мечтали за подобен подарък.

Зарадвани бяха 11 деца на възраст между 2 и 5 години. Всички те са от семейства в неравностойно положение. Повечето от тях многодетни, включително с по 8 и дори 10 деца. Малчуганите са от град Балчик и селата Безводица, Оброчище, Бобовец, Сенокос и Кремена.

Информационна агенция Про Нюз Добрич, която осъществява инициативата на територията на областта, зарадва всички деца от семействата с шоколадови лакомства.

Изненадите обаче не спряха дотук. Заедно с екипа ни бяха и прекрасните млади хора от Балчик - учениците Александра Симеонова, Валентин Андреев и Марин Иванов.

Ученици заразяват с Коледен „вирус” в Балчик

Тримата изявени спортисти тази година осъществиха кампанията „Коледен дух” и събраха хранителни продукти и играчки, с които също зарадваха семействата в навечерието на светлите празници.

Тримата млади добротворци от Балчик - Александра Симеонова, Валентин Андреев и Марин Иванов

Двете благотворителни кампании бяха подкрепени и от директора на дирекция „Социално подпомагане” в Балчик Евдокия Великова.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Балчик Евдокия Великова бе заедно с дарителите

В навечерието на Коледа, благодарение на кампанията на 1bike “Колело за смет, за дете велосипед”, близо 50 деца от Добрич и областта получиха своето първо колело. Велосипедите са дарени от хора от цялата страна в последните две години. Момчетата от 1bike и техни приятели ги отремонтираха, за да стигнат сега до децата в навечерието на празниците.

По-рано тази година велосипеди от кампанията бяха дарени и в област Смолян.

За първи път инициативата е в област Добрич, където се даряват 48 колелета, подходящи за деца от 2 до 6 години. Тя се осъществява от информационна агенция Про Нюз Добрич с подкрепата на Регионалната дирекция за социално подпомагане, "СТАРТ" АД, част от икономическа група Монбат, и МИКИ 8789 ЕООД, което безвъзмездно извърши транспортирането на колелетата.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане” изготвиха списъци с деца от приемни и от социално слаби семейства, които да получат ремонтираните велосипеди.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, малчуганите от общините Добрич и Добричка получиха велосипедите си на тържество в Държавния куклен театър „Дора Габе” на 21 декември.

Кампанията “Колело за смет, за дете велосипед” зарадва малчугани от Добрич

Благодарение на социалната ангажираност на „СТАРТ“ АД, децата имаха възможност да гледат кукления спектакъл „Търси се приятел”. След това Дядо Коледа им подари велосипедите и лакомства.

Честито Рождество Христово!

Про Нюз Добрич Ви пожелава светли и благословени празници!

Автор: Евгений ГЕОРГИЕВ

c